Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@13:33:39 GMT

مزرعه حیوانات

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۹۳۰۱

مزرعه حیوانات

«این رمان هم اورول را به شهرت و ثروت رساند و هم مسیر موفقیت بزرگ‌ترش، یعنی نوشتن و انتشار رمان «۱۹۸۴» را هموار کرد. اما این موفقیت برای او با تلخی و اندوه همراه شد، زیرا چند ماه پیش از انتشار «مزرعه حیوانات» همسر و بزرگ‌ترین حامی‌اش را بعد از دوره‌ای بیماری از دست داد و در غم مرگ او به سوگ نشست.»

به گزارش ایران اکونومیست، روزنامه اعتماد نوشت: «یکی از مشهورترین جملات جرج اورول به همین رمان برمی‌گردد که او باور داشت «تاریخ مشتمل است بر یک سلسله شیادی که توده‌های مردم را ابتدا به دام می‌کشند و با وعده ناکجاآباد به عصیان وادارشان می‌کنند و پس از آنکه توده‌ها وظیفه خویش را انجام دادند، از نو اسیر اربابان جدیدی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

طرح اولیه آن را زمانی نوشت که مساله پروپاگاندای نظام‌های تمامیت‌خواه ذهنش را درگیر کرده بود. گویا اواخر دهه ۱۹۳۰ متاثر از تجربیاتش در جنگ داخلی اسپانیا به نوشتن چنین داستانی فکر کرد. آن زمان نمونه‌های شاخصی مثل شوروی در شرق و آلمان و ایتالیا در اروپا را پیش چشم داشت و تشکیل و تداوم دیکتاتوری‌هایی را که به نام مردم حکومت می‌کردند به وضوح می‌دید. حکومت‌هایی که در آنها قدرت در انحصار اقلیتی کوچک بود اما مدام از مردم می‌گفتند شعارهایی مثل تساوی و اراده خلق را تکرار می‌کردند. «رفیق خیال نکن که پیشوابودن خوش‌گذراندن است! برعکس، مسئولیت سنگین و خطیری است. هیچ‌کس به اندازه رفیق ناپلئون به تساوی حقوق حیوانات معتقد نیست. اگر می‌شد رفیق ناپلئون از خدا می‌خواست که شما شخصا درباره خودتان تصمیم بگیرید. ولی رفقا، اگر خدای‌نکرده تصمیم غلطی بگیرید آن‌وقت چه خاکی بر سرمان بریزیم؟»

مزرعه‌ای از حیوانات را برای روایت داستانی که در ذهن داشت انتخاب کرد. می‌گفت: «زمانی پسرکی حدودا ۱۰ ساله را دیدم که اسبش را بی‌دلیل شلاق می‌زد و اسب هم در سکوت ضربه‌ها را تحمل می‌کرد. با دیدن این ماجرا به این فکر کردم چه اتفاقی می‌افتاد اگر به عقل آن زبان‌بسته می‌رسید که قدرت جسمانی‌اش بیشتر از پسرک است و می‌تواند با یک جفتک خودش را از این رنج آزاد کند. به نظرم رسید رفتار پسرک با اسب، شبیه همان رفتاری بود که قدرتمندان با فرودستان می‌کنند.»

داستان اورول «مزرعه حیوانات» نام گرفت و چاپ نخست آن سال ۱۹۴۵ در چنین روزی منتشر شد. این داستان یکی از مشهورترین داستان‌های ادبیات مُدرن است. حیوانات مزرعه‌ای بزرگ ضد ارباب آنجا باهم متحد می‌شوند و در شورشی موفق، او را از مزرعه بیرون می‌کنند. اداره امور آنجا را خودشان به دست می‌گیرند و خوکی به نام ناپلئون را به ریاست انتخاب می‌کنند. خوک به یاری خوک‌های دیگر، قدرت را در انحصار خودش می‌گیرد، حیوانات را از حقوق‌شان محروم و آنان را عملا به برده‌های خود تبدیل می‌کند و به همان راهی می‌رود که در گذشته ارباب مزرعه رفته بود. همچنین مثل همه دیکتاتوری‌های دیگر، واژه‌هایی مثل عدالت و آزادی را به گند می‌کشد.

«ناپلئون گفت بناست بعدازظهرهای یکشنبه هم کار باشد و حیوانات آزادند که این را بپذیرند یا نپذیرند، منتها اگر حیوانی تن به این کار ندهد جیره‌اش نصف می‌شود.» البته صبح‌های یکشنبه یکی از نوکران ناپلئون به دستور او «تکه کاغذ درازی را می‌گرفت و بنا می‌کرد به خواندن فهرستی از آمار و ارقام تولید انواع مواد غذایی که ۲۰۰ درصد، ۳۰۰ درصد یا ۵۰۰ درصد افزایش یافته بودند. حیوانات دلیلی نمی‌دیدند که گفته‌های او را باور نکنند؛ به‌خصوص اینکه حتی دیگر درست و حسابی به خاطر نداشتند که قبل از شورش چه حال و روزی داشتند. با این همه روزهایی بود که می‌گفتندای کاش آمار و ارقام کمتر و غذای بیشتری به خوردمان بدهند.»

این رمان هم اورول را به شهرت و ثروت رساند و هم مسیر موفقیت بزرگ‌ترش، یعنی نوشتن و انتشار رمان «۱۹۸۴» را هموار کرد. اما این موفقیت برای او با تلخی و اندوه همراه شد، زیرا چند ماه پیش از انتشار «مزرعه حیوانات» همسر و بزرگ‌ترین حامی‌اش را بعد از دوره‌ای بیماری از دست داد و در غم مرگ او به سوگ نشست.»

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: جورج اورول

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جورج اورول مزرعه حیوانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد

ایتنا - سازنده اوپن‌ای‌آی اعلام کرد که چت‌جی‌پی‌تی اکنون حافظه خود را دارد.
این به معنای آن است که این سیستم اکنون خواهد توانست جزئیاتی را درباره کاربرانش بیاموزد و به خاطر بیاورد.

برای نمونه، اگر فردی شعری درباره حیوانات خانگی‌اش درخواست کند، سیستم احتمالا به یاد می‌آورد که آن حیوانات خانگی دو گربه‌اند. این سیستم نکات ادبی و نوشتاری بیشتری را هم به خاطر می‌آورد، مانند اینکه کسی دوست دارد پاسخ‌هایش به صورت فهرستی و تیتروار ارائه شوند، یا اینکه افراد دوست دارند از چه زبان‌های برنامه‌نویسی رایانه‌ای استفاده کنند.

این ابزار اکنون برای کاربران نسخه پولی چت‌جی‌پی‌تی پلاس در حال عرضه است. این ابزار احتمالا به دلیل قوانین داده‌ها در اروپا یا کره در دسترس نیست.

چت‌جی‌پی‌تی همیشه قادر بوده است جزئیات را در یک مکالمه خاص، مانند پیام قبلی، به خاطر بسپارد. اما زمانی که مکالمه بسته می‌شود، این خاطرات ثبت شده از بین می‌رفتندــ اما اکنون این حافظه قبلی حتی پس از خروج فرد از برنامه و بازگشت به آن باقی می‌ماند.

 

حافظه یکی از چالش‌های اصلی برای مدل‌های زبانی بزرگ مانند مدل‌هایی است که چت‌جی‌پی‌تی را راه‌ می‌اندازند و تغذیه می‌کنند، چرا که بدون حافظه، شخصی‌سازی پیام‌ها برای شخص طرف صحبت دشوار است. از آن زمان، اوپن‌ای‌آی و سایرین به دنبال افزودن ویژگی‌های حافظه به محصولاتشان بوده‌اند.

با این حال، با در نظر گرفتن اینکه آن خاطرات در سیستم ذخیره می‌شوند، این ابزارها با نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی همراه‌اند. اوپن‌ای‌آی گفت از آنجا که این ویژگی برای نخستین بار آزمایش می‌شد، اکنون ابزار جدیدی اضافه کرده است که نشان می‌دهد چه حافظه‌هایی ایجاد شده‌اند و گزینه حذف آن‌ها را نشان می‌دهد.

این ویژگی همچنین می‌تواند به طور کامل و نیز برای مکالمات فردی غیرفعال شود.

اوپن‌ای‌آی اعلام کرد که آگاه است این ویژگی جدید «ملاحظات افزوده حفظ حریم خصوصی و ایمنی» را به همراه می‌آورد. این شرکت تلاش می‌کند این نگرانی‌ها را‌ــ برای نمونه با تغییر مسیر تنظیمات چت‌جی‌پی‌تی از به خاطر آوردن اطلاعات حساس مانند جزئیات سلامتی‌ــ کاهش دهد.

دیگر خبرها

  • نسخه جدید بدنسازی حیوانات رسید! (+تصاویر)
  • «میگوی دهان‌پا» قوی‌ترین بینایی را در قلمروی جانوران دارد!  
  • دهان‌پا پیچیده‌ترین چشمان را در قلمروی جانوران دارد!  
  • کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از دوستی سریع‌ترین و کندترین حیوانات دنیا
  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • تصاویر دیدنی از نخستین تلاش بچه زرافه برای راه رفتن ! | ویدئو
  • محمدعلی علومی درگذشت
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم