Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@08:56:52 GMT

نقد و بررسی کتاب مزرعه حیوانات

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۷۰۴۳

نقد و بررسی کتاب مزرعه حیوانات

نقد و بررسی کتاب مزرعه حیوانات موضوعی است که ما در متن زیر در مورد آن صحبت کرده و اطلاعات مثمر ثمری در این رابطه آورده‌ایم، اطلاعاتی که اگر آن‌ها را بدانید بی‌معطلی اقدام به خواندن این کتاب فوق‌العاده زیبا خواهید کرد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام کتابچین، نقد و بررسی کتاب مزرعه حیوانات را تحت عناوین و تیترهای مختلفی آورده‌ایم که دانستن آن‌ها را به‌شدت پیشنهاد می‌کنیم، فلذا دانستن مضمون این کتاب هرکسی را به خواندن ترغیب می‌کند تا جایی که امکان ندارد شروع به خواندن کتاب مزرعه‌ی حیوانات کنید و از اوقات صرف شده برای این کار لذت نبرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی مختصر بر داستان مزرعه حیوانات

برای نقد و بررسی کتاب مزرعه حیوانات در ابتدا می‌خواهیم نگاه مختصری بر موضوعِ اش بپردازیم. این کتاب دارای یک محور داستانی می‌باشد و از یک داستان مضمون‌دار برخوردار است.

لازم است بدانید نقطه عطف این کتابِ فوق‌العاده جذاب، موضوع داستانش می‌باشد به‌طوری که اکثر خوانندگان را به نحو احسن با خود همراه می‌کند و به هیچ وجه منجر به خستگی خواننده نمی‌شود.

در حقیقت اگر بخواهیم مختصر نگاهی به داستان مزرعه ی حیوانات بیندازیم، لازم است بدانید داستان این کتاب حول یک مزرعه با انواع و اقسام حیوانات از خوک گرفته تا گوسفند و سگ و ... می‌باشد.

داستان اصلیِ کتاب ازآنجایی شروع می‌شود که یکی از حیوانات عاقلِ مزرعه تمام حیوانات را جمع می‌کند و حرف از ناحقی‌هایی می‌زند که از ابتدای زندگی به آن‌ها تحمیل‌ شده است.

او تمام حیوانات را به شورش تشویق کرده و می‌گوید که باید از سلطه‌ی انسان‌های ظالم رها شوند تا بتوانند سرنوشت خود را به اختیار و دلخواه خود رقم بزنند.

حیواناتِ دیگر نسبت به سخنان این گراز دانا واکنش نشان داده و موافقت خود را به‌طور واضحی اعلام می‌کنند؛ تا جایی که بعدها همه‌ی این حیوانات دست به شورش زده و مزرعه را به اختیار خود درمی‌آورند، به‌نوعی که منجر به فرار صاحب مزرعه می‌شوند.

اما بعد از شورش همه‌چیز آن‌طور که گراز دانا می‌گفت خوش و خرم پیش نرفت چرا که در میان حیوانات مزرعه اختلافات گسترده و متعددی پیرامون ریاست و رهبری پدیدار می‌شود که لازم است کتاب را بخوانید تا به‌ مراتب بهتر و بیشتر سر از ماجراهای اصلی در بیاورید.

معرفی و بررسی شخصیت‌های داستانی کتاب مزرعه حیوانات

پیرو نقد و بررسی کتاب مزرعه حیوانات به معرفی شخصیت‌های نقش آفرین در این کتاب پرداخته‌ایم و در ادامه شما را با برخی از آن‌ها آشنا کرده‌ایم که نویسنده به نحو احسن قادر به تصویرسازی آن‌ها بوده، به‌نوعی که می‌توان هر یک از شخصیت‌های داستان را مثال بارزی از شخصیت‌های دنیای واقعی دانست:

. آقای جونز: آقای جونز تنها شخصیت انسانیِ کتاب مزرعه‌ی حیوانات است که در اوایل کتاب بر اثر اتحاد و شورش حیوانات مجبور به فرار می‌شود. این فرد همواره نماد یکی از رهبران ظالم زمان‌های قدیم است.

. میچر پیر: میچر پیر گراز سفید یالی می‌باشد که شخصیتی همچون نظریه پردازان جنبش‌های کمونیستی را دارد. لازم است بدانید بااینکه میچر پیر منجر به شورش و اتحاد همه‌ی حیوانات شد اما خود شاهد نتیجه‌ی این اقدام نبود چرا که در ابتدای داستان جان خود را از دست می‌دهد.

. ناپلئون: ناپلئون یکی از خوک‌های ساکن در مزرعه است که به‌وضوح نشان‌دهنده‌ی رهبران سوءاستفاده‌گر انقلابی می‌باشد. شخصیت‌پردازی ناپلئون به‌گونه‌ای تصویرسازی شده که شباهت‌های فراوانی میان او و استالین وجود دارد.

. اسنوبال: اسنوبال نیز شخصی است که از جانب حیوانات نماینده و سخنگو می‌باشد و قوانین جدید مزرعه را وضع کند. این شخصیت همانند لئون ترتسکی که از حزب روسیه اخراج و تبعید شد، قربانی می‌شود.

. و شخصیت‌های متعدد دیگری نظیر خوکی به نام سکوئیلر، اسبی سختکوش به نام باکسر، گوسفندان، کلاغی به اسم موزز و ‌... که هر کدام نماد و نشانگری از شخصیت‌های دنیای واقعی هستند.

جمع‌بندی ویژگی‌های مثبت مزرعه حیوانات جورج اورول

طبق نقد و بررسی‌هایی که در تیترهای قبلی پیرامون این کتاب پرطرفدار کردیم، اگر بخواهیم ویژگی‌های مثبت آن را جمع‌بندی کنیم بهتر است بگوییم که بارزترین ویژگی‌های مثبت مزرعه حیوانات جورج اورول شامل موارد مختلفی می‌شود که چند نمونه از آن‌ها عبارت هستند از:

. موضوعیت داستان را می‌توان اساسی‌ترین ویژگی مثبت این کتاب معرفی کرد، فلذا کتاب‌هایی که داستانی از دل واقعیت جامعه دارند و نشانگر اتفاقات واقعی هستند همواره از جذابیت بالایی برخوردار می‌باشند.

. شخصیت‌پردازی جذاب و متنوع داستان، ویژگی مثبت دیگری است که نمی‌توان منکر آن شد. این داستان شامل شخصیت‌های کاملاً واقع گرایانه ای است که نه‌تنها در دوران نوشتن کتاب بلکه در هر وقت و دورانی شاهد مثال‌های بارزی از آن‌ها هستیم.

. ساختار ادبی، نحوه نگارش و نوشتن کتاب را نیز می‌توان ویژگی دیگری دانست، لذا مطلوبیت ساختار ادبی است که منجر می‌شود موضوع داستان چشمگیر شود.

. و ...

در آخر لازم است بگوییم مزرعه حیوانات جورج اورول کتابی است که به هیچ وجه نباید خواندن آن را از دست دهید، زیرا بدون شک برایتان تجربه‌ی بسیار خوبی در کتاب خوانی خواهد بود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جورج اورول ی حیوانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۷۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی

در کتاب «روزهایی که از آن سر در نمی‌آوریم» با نویسنده‌­ای خلاق طرف هستیم که هم فوت ­و فن قصه‌­گویی را خیلی خوب می‌­داند و هم سعی در ارائه مفاهیم و مضامین جدید عرفانی و اسلامی دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «روزهایی که از آن سر در نمی‌آوریم» تازه‌ترین کتاب سیدمیثم موسویان، برگزیده جایزه قلم زرین است که از سوی نشر جمال برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد. ریحانه عارف‌نژاد، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی این اثر پرداخته و نوشته است:

پر رمز و راز، مثل سفر

بعضی‌ها برای تفریح به سفر می‌روند، بعضی‌ها برای زیارت و بعضی‌ها برای دیدار دوست و آشنا. سفر اما گاهی می‌تواند برای کاری خیلی مهم­تر باشد؛ کاری آنقدر مهم که زندگی چندین نفر به آن گره بخورد. سفر می‌تواند به مقصد یک خیابان دیگر، یک شهر دیگر یا حتی کشوری دیگر باشد. اما اگر در یک مورد به ­خصوص، از مبدأ دنیا شروع شود و مسیر آن هم از بهشت و جهنم بگذرد، چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟

جورچین سفر

روستا دارد گرفتار عذاب می‌شود. عذابی که زندگی تک‌تک مردم را بی‌­رحمانه تحت تأثیر قرار خواهد داد. عذابی که با خودش قحطی و مصیبت می‌آورد و نجات از آن، به راحتی ممکن نیست. سنگینی ترس و هراس حتی بیش از عذاب، تن روستاییان را می­‌لرزاند. اما جادوگر روستا، عروسک‌­باز سایه­‌ها، چیزهایی دربارۀ این اتفاق می‌داند و اینطور که پیداست، راه حل­‌هایی برایش سراغ دارد. او از میان تمام زمان‌ها و مکان‌های هستی و نیستی، زمان حال این روستا را برای حضورش انتخاب کرده و حاضر است برای آنچه که می‌خواهد، از هر ورد و جادویی که در آستین دارد استفاده کند.

چهارنفر از مردان روستا، راهی یک سفر می‌شوند. سفری که نباید بیش از هفت روز طول بکشد و کسی از مسیر و مقصد دقیقش اطلاعی ندارد. همه‌چیز این سفر، مثل یک پازل کنار هم چیده می­‌شود، اما هر مرحلۀ آن از چیزی که فکرش را می‌کردند، غریب‌تر و سخت‌تر است. آنطور که جادوگر می­گوید: «کسانی که در غل‌وزنجیر محدودیت‌های درک خود قرار گرفته‌اند، برای رهایی از زنجیر خودخواسته نیاز به تکانی دارند.» این چهارنفر که غرور و طمع و جنون دست‌وپایشان را بسته، باید از همه‌چیز بگذرند تا به کلید نجات روستا دست پیدا کنند. کلیدی که رازی­ است مخفی­ شده در خود سفر.

چهار راوی، چهار زبان!

«غرق در درخشش وهم‌­آور نمادهای عرفانی، در میان لوازم کارم نشستم. گیاهان دارویی، معجون­‌ها و لقمه­‌های باستانی، رازهایی را زمزمه می‌کردند. آن­ها فقط برای کسانی که جرأت ارتباط با ماوراءالطبیعه را دارند و به دنبال قدرتی واقعی هستند، نغمه می‌­خوانند نه برای دهاتی‌­های پست. موکلین آتش که به صورت سایه‌­های گریزان دور سرم می‌­چرخیدند در برار من ظاهر شدند. صدایشان در گوشم طنین انداخت: «صدای ما را بشنو، ای عالم بزرگوار و منجم کبیر!»

زمانه زر و زور و گل محمدی!

داستان به نوبت توسط چهار راوی _جادوگر، حشمت، کدخدا و گرگین_ روایت می‌شود. هرکدام از شخصیت‌ها زبان و ادبیات منحصربه‌فرد خود را دارند، طوری که حتی بدون نگاه‌کردن به اسم راوی می‌توانید هویت او را حدس بزنید. این ظرافت و دقت هنرمندانه در لحن شخصیت‌ها، جذابیت داستان را دوچندان کرده است. نثر کتاب گاهی بسیار ساده و گاهی بسته به موقعیت، سنگین و پیچیده می­‌شود. داستان از خطوط اول، با فضاسازی خیلی قوی، مخاطب را جذب می‌­کند و تعلیق ماجرا او را تا انتهای داستان همسفر مردان روستا قرار خواهد داد.

 کمی سحر و جادو

پیش از این، سیدمیثم موسویان را با کتاب‌­های «بی نام پدر» و «مدرسۀ شبانه» می‌شناختم. آقای موسویان جوایز زیادی از جمله جایزۀ «بخش ویژۀ جلال آل احمد» و «نامزد نهایی بخش مجموعه داستان کوتاه جلال» را در کارنامه دارد. او «مدرسۀ شبانه‌»­اش را کتابی در قالب الهی و عرفانی معرفی می‌کرد و این‌بار هم سراغ داستانی در همان حال­ و هوا و با چاشنی فانتزی رفته است. با نویسنده‌­ای خلاق طرف هستیم که هم فوت ­و فن قصه‌­گویی را خیلی خوب می‌­داند و هم سعی در ارائه مفاهیم و مضامین جدید عرفانی و اسلامی دارد.

بهتر است برای توصیه­ کردن این کتاب به خوانندگان زیر 18 ­سال کمی احتیاط کنیم، اما باقی مخاطبان قطعاً از خواندن این ماجرای پر پیچ­ و تاب لذت خواهند برد. پس اگر این روزها مشغول تهیۀ فهرست خرید کتاب­‌هایتان از نمایشگاه هستید، جایی هم برای «روزهایی که از آن­ها سر در نمی‌‌آورید» باز کنید!

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ «آخرالزمان» کمتر دیده‌ شدۀ کره‌ای؛ از مِه زامبی‌ساز تا زامبی‌ها در چوسان!
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول؛ از Women at War تا Parade’s End
  • نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود
  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان